Retourneren

Op deze pagina informeren wij je over ons retourproces en de retourvoorwaarden.

Uitleg retourproces

Op het moment dat je een product aan ons wilt retourneren dan hanteren wij hiervoor het onderstaande stappenplan.

 • Wil je de koop ontbinden onder het herroepingsrecht geef dat dan binnen 14 dagen na ontvangst van de goederen bij ons aan via service@bandenjager.nl, ons contactformulier of door het herroepingsformulier toe te sturen. Vermeld in je communicatie altijd het originele ordernummer voor een snelle afhandeling.

 • Wil je retourneren i.v.m. een garantieclaim neem dan altijd eerst contact met ons op.

 • Vermeld bij de retourzending altijd het ordernummer op bijv. het adreslabel en/of op het herroepingsformulier. Bestaat de retourzending uit meerdere verpakkingen doe dit dan bij elke verpakking.

 • Als de originele verpakking beschadigd is zorg dan voor een goede verpakking zodat de goederen schadevrij aankomen bij Bandenjager. Beschadigde goederen waarvan aantoonbaar is dat schade wordt veroorzaakt door ondeugdelijk verpakken worden niet of slechts gedeeltelijk vergoed.

 • Je levert de te retourneren goederen in bij een vervoerder naar keuze. Wij adviseren je gebruik te maken van DPD: https://www.pakkettenversturen.nl/Pickup#/parcelShopFinder/

 • Bandenjager haalt geen goederen op bij het huisadres, afleveradres en/of adres van montagepartner.

 • Ons retouradres is:

BANDENJAGER p/a DPD ROTTERDAM 
Celsiusstraat 2-6 
2652 XT Berkel en Rodenrijs
Nederland

 • Wanneer de producten worden ingeleverd ontvang je een verzendbewijs. Wij adviseren je dit bewijs goed te bewaren zodat je kunt aantonen dat de producten zijn aangeboden voor retourzending.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig en in goede staat retourneren van de producten.

 • De verzendkosten van de retournering zijn voor je eigen rekening. De kosten hiervan variëren afhankelijk van de afmetingen van je zending. Wij schatten deze op € 9,- voor één band en tussen de € 20 en € 75 voor 4 banden.

Herroepingsformulier

Gebruik de volgende link om het herroepingsformulier te downloaden. 

Download herroepingsformulier

Het herroepingsformulier is opgesteld in een PDF-bestand. Dit bestand kan worden geopend met o.a. het programma Acrobat Reader. Print het formulier uit en vul het volledig in. Scan het ingevulde herroepingsformulier in en mail het naar service@bandenjager.nl. Het formulier kan ook per post worden verstuurd naar het onderstaande adres:

Bandenjager
De Reulver 80
7544 RT Enschede

Herroepingsrecht 

Na ontvangst van je bestelling heb je 14 dagen om het product te bekijken en beoordelen zoals je ook in een winkel zou kunnen doen. Binnen deze 14 dagen mag je zonder opgave van reden de koop ontbinden volgens het herroepingsrecht. Hou rekening met de volgende spelregels: 

Herroepen

 • De herroepingstermijn bedraagt 14 dagen en gaat in op de dag dat je de producten hebt ontvangen, of dat een door jou aangewezen derde (bijvoorbeeld de montagepartner) het heeft ontvangen.
 • Laat ons binnen de herroepingstermijn weten dat je van de koop wilt afzien. Dit mag via het contactformulier, per e-mail of via het modelformulier herroeping.
 • Als de levering bestaat uit verschillende zendingen dan gaat de herroepingstermijn pas in wanneer je de bestelling compleet hebt ontvangen. 

Terugsturen

 • Na herroeping stuur je het product binnen 14 dagen aan ons retour.
 • Let op, de banden mogen niet gemonteerd en/of gebruikt zijn.
 • De kosten voor het terugsturen betaal je zelf. De kosten zijn afhankelijk van de verzender waarmee u de producten terugstuurt.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig en in goede staat retourneren van het product aan Bandenjager
 • Het product dient compleet te zijn en voor zover redelijkerwijs mogelijk is in de originele verpakking verpakt.
 • Indien de aard van de originele verpakking er voor zorgt dat deze niet is te hergebruiken dien je zelf voor een deugdelijke verpakking te zorgen.

Terugbetalen

Wanneer wij het product retour hebben ontvangen betalen wij je binnen uiterlijk 14 dagen terug. Wanneer je de gehele bestelling hebt geretourneerd betalen wij ook de evt. verzendkosten, betalingskosten en administratiekosten terug. 

Schade

Wanneer wij het product retour hebben ontvangen en er blijkt dat het product niet slechts beoordeeld is zoals je in een winkel zou doen maar daadwerkelijk gemonteerd, gebruikt en/of beschadigd is dan kunnen wij de waardevermindering van het product inhouden op het terug te storten bedrag of, wanneer er nog niet is betaald, dit bij je in rekening brengen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie willen over retourneren? Neem contact met ons op. Gebruik hiervoor het contactformulier, of mail rechtstreeks naar service@bandenjager.nl.